تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
بوتیک

بوتیک
مجله پوشاک مد لباس کفش 
ساخت وبلاگ

. شما می توانید سیکل مد را به صورت زیر در نظر بگیرید:
مرحله صفر: طراحی مدلی خاص، توسط خیاطان و دوزندگان و یا رنگی خاص توسط تولیدی های پارچه .توجه نمایید که این طراحی میتواند تقلیدی از یک طرح و مدل قدیمی باشد که مدت هاست دیگر استفاده نمی گردد.



مرحله اول: معرفی آن مدل خاص و یا رنگ جدید توسط یک فرد یا رسانه خاص.

مرحله دوم: پذیرش یا عدم پذیرش آن رنگ یا مدل جدید توسط مخاطبان آن رسانه یا فرد. در صورت عدم پذیرش چرخه همین جا از حرکت بازخواهد ایستاد. در صورت پذیرش و علاقه مندی مخاطبان به آن کالا یا رنگ (که برای اختصار آن را مد خواهیم نامید) این چرخه به پیش خواهد رفت.

مرحله سوم: پس از پذیرش محصول جدید، نیاز در قشر مخاطب آن کالا ایجاد خواهد شد. آن نیاز به سمت بازار حرکت کرده و سپس به تولیدی ها خواهد رسید.

مرحله چهارم:معرفی کننده ی کالا با تمام توان شروع به تولید آن کالا می کند و سایر تولیدی ها نیز بر اساس صدای نیازی که از بازار می شنوند شروع به کپی برداری از آن کالا خواهند کرد.

مرحله پنجم: سایر تولید کنندگان کالاهای خود را از طریق کانال های عرضه همچون فروشگاه های حقیقی و مجازی، اینستاگرام و تلگرام و… عرضه می کنند. در این مرحله تعداد بیشتری از افراد جامعه با این کالای جدید در ارتباط قرار خواهند گرفت.

مرحله ششم: کالا از حالت اختصاصی خارج شده و حالت عمومی تری می گیرد. حاشیه ی سود تولید کنندگان به دلیل افزایش رقابت کاهش می یابد. کالا با قیمت مناسب تری به دست مشتری می رسد.

مرحله چهار تا شش انقدر ادامه پیدا می کند تا یکی از دو اتفاق زیر به وقوع بپیوندند:

    نیاز تمام جامعه هدف تامین شود و یا با توجه به همگانی شدن آن کالا، علاقه به خرید آن کاهش می یابد که در نتیجه نیاز از بین رفته و عرضه با توجه به کاهش خریداران از بین خواهد رفت.
    عرضه آن قدر زیاد شود که بازار از آن کالا اشباع شود. فروشندگان برای فروش محصولات خود به کاهش قیمت روی بیاورند و این کاهش قیمت باعث از بین رفتن نفع اقتصادی تولید کننده شود.

پس فراموش نکنیم هر مدی، نتیجه ی طراحی و عرضه ی یک طراح و تولید کننده ی خلاق که مطابق میل درصدی از جامعه بوده است. مطمین باشید برای کالاهایی که به وفور در فروشگاه ها می بینید ولی از نظر شما غیر قابل پوشیدند، برای تعدادی از افراد جامعه تبدیل به یک نیاز و خواسته شده بوده اند. در بازار پوشاک یک قانون اساسی وجود دارد : برای هر کالا حداقل یک مشتری وجود دارد




موضوعات مرتبط:مدل های جدیدپوشاک,

برچسب ها : مد،پوشاک،مرحله،قدیمی،مدل,
[ 28 آذر 1396 ] [ 13:36 ] [ saba ]

این قرن ۲۱ است ، عصر تکنولوژی اطلاعات و جهانی شدن ، مادی و مصرف است. مردم در تلاش برای ایجاد میلیون ها دلار هستند که بتوانند لوکس زندگی کنند. داشتن محصولاتی که توسط برندهای لوکس زیر تولید شده نمادی از طبقه بالا و وضعیت در چنین جامعه ای نظر گرفته شده است ، از آنجایی که قیمت محصولات این برندها در کاتالوگ هایشان فوق العاده گران است کسیکه یکی از لوازمش از چنین برند هایی باشد ثروتمند محسوب میشود.
 
۱-گوچی Gucci
این نام تجاری در سال ۱۹۲۱ توسط Guccio گوچی در ایتالیا تاسیس شد. این برند در سراسر جهان برای کالاهای چرمی با کیفیت عالی و سبک مد ایتالیایی مشهور است. گوچی به عنوان بهترین نام تجاری ایتالیایی درنظر گرفته شده است است و در نمودار ایجاد شده توسط Interbrand که ۱۰۰تا ازبهترین مارک های سراسر جهان را لیست کرده است، برگزیده میباشد. این امر در مورد تولید ۲۲۰۰۰۰۰۰۰۰ دلار را به طور سالانه تعمیم داده شده است.
 
۲- لوییس ویتون Louis Vuitton
این سبک مد فرانسوی مورد علاقه کسانی ست که معنای سبک و خود نمایی را میدانند. این برند مختص عینک آفتابی ، کالاهای چرمی ، ساعت ، کفش میباشد.ایران ناز، ال وی مونو که برای خود نشانی است و این برند را به نماد مجسمه تبدیل ساخته است. میگویند این شرکت محصولات خود را به بالاترین قیمت در این صنعت به فروش میرساند که موید این حقیقت است که درآمد سالانه آن حدود ۲٫۷ میلیارد دلارمیباشد.
 
۳-شانل Chanel
Chanel برند مد معروف با آیکون کوکو Chanel است و بعنوان ظریف ترین و شیک ترین برند در مد لباس زنانه در نظر گرفته می شود. Chanel تولید بالایی در کالاهای لوکس ، عطر ، لباس و لوازم آرایشی و خیلی چیزهای دیگر دارد. اغراق نیست اگر بگویم که برندChanel یکی از برند های شناخته شده در سراسر جهان است.
 
۴- باربری Burberry
باربری یک نام برند لوکس بریتانیایی است که همه چیز از عطر و لباس تا زیورآلات را تولید میکند. محصولات این برند دارای الگوی بسیار مشخصی است که توسط خانه مد در همه جا کپی شده است. درآمد شرکت یک میلیارد دلار در سال است.
 
Fendifendi -5
Fendi یک برند ایتالیایی است که بخاطر کیف های دستی خود بسیار شناخته شده است. فعالیت خود را از سال ۱۹۲۵ به صورت مختصر آغازکرد اما از زمانی که LVMH مالکیت آن را گرفت در سراسر جهان به رسمیت شناخته شد. تولید Fendi حدود ۳۳۸،۵۰۰،۰۰۰ دلار در سال است.
 
۶- Christian DiorChristian Dior
کریستین دیور در LVMH سهام دارد و دفتر مرکزی آن در پاریس است. این برند در سال ۱۹۴۶ تاسیس شد و بهترین ارایه همزمان مد و همچنین لوازم جانبی و کالاهای چرمی است. با بیش از ۱۶۰ فروشگاه خرده فروشی در سراسر جهان ، تعجب آور نیست که درآمد آن حدود ۱۸ میلیارد دلار در سال است.
 
۷- پرادا Prada Prada
پرادا یکی از برند های پرطرفدار در جهان نظر گرفته شده است است و بدون شک یک مارک شناخته شده است. این برندتوسط یکی از آیکون های مد به نام ماریو پرادا تاسیس شد و سال هاست که لوازم جانبی چرم ، کلاه و کفش تولید میکند. پرادا ۱۷۰۰۰۰۰۰۰۰ دلار را به طور سالانه درامد دارد.
 
۸- christion Louboutin Prada
این طراح برای زنان کفش تولید میکند که بسیار زیبا هستند. در سال ۱۹۹۱ در فرانسه تاسیس شد، این کفش ها منحصر به فرد هستند زیرا کف همه آنها قرمز است. او می گوید که هدف اصلی او این است که زنان حس اعتماد به نفس داشته باشندو نیازی به گفتن نیست ، اگر او توان داشتن این کفش ا دارد، چرا نباید خود رادر راس جهان احساس کند؟
 
۹- ورساچهVersace Versace
جیانی ورساچه برندی ایتالیایی است و در سال ۱۹۷۸ تاسیس شد. این برند محبوبیت فوری خود را پس از آن که اولین بوتیک افتتاح شد به دست اورد و امروز ، آن را در میان بهترین و گران ترین برندها در جهان است. این شرکت هر چیزی که فکر ش را کنید تولید میکند کفش ، لباس تا عطر
 
۱۰- هرمسHermes Hermes
هرمس یک برند فرانسوی است که برای تولید خیره کننده ترین کیف ها و روسری شناخته شده است. عطر آنها آسمانی و چرم آن نرم تر از پوست میباشد. لوگوی آن در نوع خود متمایز است را در خود دارد و شرکت در حدود ۲ میلیارد دلار در سال درامد دارد.




موضوعات مرتبط:برند,

برچسب ها : برند،معروف،دنیا،لباس،مد,
[ 26 ارديبهشت 1396 ] [ 13:35 ] [ saba ]

مُد چیست ؟ این سوالی است که اکثر افراد جامعه پاسخ درستی برای آن ندارند و هرچیزی را که فراگیر می شود مُد مینامند . طبق تعریف « مُد (mode) یک واژه فرانسوی است که معادل انگلیسی آن فَشِن ( fashion) می باشد واصطلاح کلی در حیطه هنر طراحی پوشاک است که تحت تاثیر اوضاع فرهنگی و اجتماعی جامعه در یک دوره زمانی مشخص انجام می پذیرد. در واقع با بکار بردن کلمه فشن ما از یک صنعت و یک فرآیند صحبت می کنیم » همانگونه که از تعریف بر می آید در یک دوره زمانی سبکی از پوشش فراگیر میشود که تحت تاثیر اوضاع فرهنگی و اجتماهی جامعه است این بدان معنی است که اگر ما سبکی که مناسب جامعه، فرهنگ و اندیشه دینی و ملی ما نباشد را بعنوان یک پوشش نا آگاهانه برگزینیم تمامی هویت ملی و مذهبی خود را باخته ایم چرا که به دیگران اجازه داده ایم آنها هویت ما را تعیین کنند پس باید آگاه باشیم از آنچه که برای پوشش انتخاب می کنیم . در این راستا ودیعه سعی کرده سبک های مد یا فشن را که عمدتاً در غرب و شرق ظهور پیدا کرده اند طبق پژوهشی که تعدادی از دانشجویان طراحی و دوخت دانشکده شریعتی انجام داده اند در اختیار خوانندگان عزیز قرار دهد .

 

آنتی مد  ( سبک ضد مد یا بی سبکی )

سبک آنتی مد ( anti-mode)  به مبارزه با هرچه نو و تازه است برمیخیزد . این گروه از افراد به قول خودشان استایلی ندارند و هرچه که دم دستشان است را می پوشند عادت به خصوصی که در روزمرگی قابل توجه باشد نیز ندارند . غافل از اینکه در دنیای مد هرچه بپوشی مد است . این سبک که ناخواسته برای خودش سبکی شده بیشترین تجارب دنیا را به خوداختصاص داده است .

آنتی مد

سبک امو یا ایمو ( عاشقان مأیوس )

این سبک ( emo) که از کلمه emotional به معنی احساسی گرفته شده بر احساس غم و شادی افراد استوار گشته است  و همچون بسیاری از سبک ها با سبک موسیقی امو شروع گردیده است . شکست یا ناکامی در روابط عاشقانه از موضوعات مهم این گروه است . پیروان سبک امو که اغلب از نوجوانان هستند برای نشان دادن احساس غمناک خود از رنگ های سیاه و بنفش تیره و برای نشان دادن عشقشان از رنگ های قرمز و صورتی استفاده می کنند این گروه حس را مقدس میدانند و همیشه پایان غم انگیزی را برای خودشان رقم می زنند .

آنها از قانون جامعه پیروی نمی کنند و قانون خاص خود را دارند . بین خودشان با زبان خاصی حرف می زنند و حد الامکان جایی می روند که دیده نشوند غالبا همجنس گرا هستند و بعضی از آنها از مواد استفاده می کنند و به آن می بالند .

مشخصات ظاهری آنان عبارتست از : موهای اتو کشیده با رنگ پر کلاغی و ترکیبی از رنگ های بنفش و سفید و صورتی ، ریزش مو روی صورت بطوریکه چشم راست پوشیده شود ،پشت مو کوتاه و دوطرف مو کنار صورت بلند است ،آرایش غلیظ و سیاهی دور چشم همچنین مژه های مصنوعی بلند و استفاده از کرم پودر های یخی سفید و بی رنگ و رو . از لباس های جین با رنگ آبی تیره و فاق کوتاه و چسبان استفاده میکنند و همینطور از سویشرت های کلاه دار و زیپ دار  ، پارچه های راه راه تریکویی  ، کفش آل استار سیاه با بند های رنگی و تیشرت های طرح دار با موضوعات غمگین و یا قلب های قرمز و شکسته در لباس آنان مشهود است .

سبک امو

سبک ایران باستان

پوشش در ایران باستان به علت شرایطی که وجود داشته همیشه دارای اسلوب خاصی بوده است . بررسی ها نشان می دهد که پوشش تمام بدن در ادوار تاریخی ایران چه برای زن و چه برای مرد یک حقیقت بوده و برهنگی نداشتند . ویژگی های پوشش در اقوام مختلف عبارت بودند از : همگونی با رنگ های طبیعت مانند رنگ های زرد ، ارغوانی ، سبز و سرخ و … و سیاه دیده نمی شود . در همه پوشش ها دستان زنان و مردان برای انجام کارها باز بوده است . ( برای مطالعه بیشتر می توانید به بخش تاریخ لباس در ایران در این سایت مراجعه کنید )
پوشاک ایرانیان

سبک ایرانی

سبک بوهمیان

لباس بوهو (boho) سبکی غیر متعارف شامل لباس های گشاد و رنگارنگ که به عنوان لباس شیک زیبا شناخته شده است . در این سبک مو ها بلند و روان همانند آدم ژولیده و شوریده اهل چک است . در این سبک خلاقیت اساس کار بوده و بر فقر و بی تفاوتی نسبت به ساختارهای اجتماعی و سنت صحه می گذارد .

آنچه در این سبک بطور عمده مورد استفاده قرار می گیرد عبارتند از : روسری های رنگارنگ که به گردن یا سر و یا بجای کمر بند مورد استفاده اند ، به سبک دهقانی شلوار گشاد ، چکمه و صندل استفاده می شود ، از عناصر شرقی ، تاریخی و قرون وسطایی درآن استفاده می گردد، استفاده از رشته های دانه ای ، چندین دستبند و النگو آویزهای بزرگ و گوشواره هایی با حلقه های بزرگ ، کلاه بزرگ لباس وصله شده با پارچه های گلدار ، توری و تور لبه آستین .

سبک بوهمی

سبک پرپی ( preppie )

اریک سگال نویسنده و رمان نویس عشقی اولین بار در سال 1970 اسم پرپی را رایج کرد این سبک معروف به سبک با کلاسها و ثروتمندانی با اصل و نسب است که ادعا ندارند و فخر فروشی نمی کنند .  نوعی خود ستایی توأم با اعتماد به نفس بالا دارند و مدیست هایی شاداب و لبخند بر لب هستند از لباس های آویزان کمتر استفاده می کنند و تابع قوانین اند از انها به عنوان افراد با کلاس یاد می شود . نگاه کلی این سبک طبیعت گرا است و فلسفه آن اینست که بدون آرایش زیاد ، بدون پاشنه بلند ، و یا دامن های مینی زیبا هستند ورزش های با کلاسی چون تنیس ، چوگان ، کریکت ، گلف ، راگبی ، و قایقرانی الهام بخش این سبک است . در این سبک طلا و نقره با هم استفاده نمی شود و رنگ های سیاه و سفید و قهوه ای کنار هم نمی ایند . رنگ کیف با کفش و کمربند و ساعت هماهنگ است . لباسهای جین اسیدی و شسته شده مورد توجه نیستند . مهم ترین لوازم جانبی این سبک عبارتست از : دستکش ، روسری ، ژاکت پشمی کشباف ، و ژاکت های معمولی که روی شانه آویزان است .

سبک پرپی

سبک پرپی

سبک فرکتال

فرکتال ها (fractal () سری های ریاضی هستند . در واقع الگو های هندسی که تکرار می شوند مانند برگ ها ، دانه های برف و … و برای ایجاد شکل نهایی با هم ترکیب می گردند . اسن سبک در طراحی لباس هم استفاده می شود و بسیار خاص بوده و مناسب پوشیدن در اجتماع نیست . فرکتال فشن لباسی پند بعدی مثل ساختمان های مدرن با ابعاد غیر متقارن است و دارای حجمی خاص که این لباس را ویژه می کند مانند ساختمانه ای مدرن .

سبک فرکتال

سبک فرکتال

سبک فرکتال

سبک گوت

به سبک پوششی گفته می شود که توسط اعضای خرده فرهنگ گوت ( goth ) استفاده میشود . تاریکی ناخوشایند و بعضی اوقات بدن نما از ویژگی های این سبک است . سبک گوتیک شامل رنگ کردن مو ، موجدار کردن آن ، لب های سیاه ، و لباس های سیاه است . در طراحی این سبک از ویژگی های سبک پانک ویکتوریایی و الیزابتی بهره گرفته شده است . خرده فرهنگ گوتی شورشس است علیه مد های  جذای دیسکو های سال 1970 . لباس های سیاه و صورت های رنگ پریده مضامین پایه ای برای طراحان سبک گوت هستند .

سبک گوتیک

سبک مدست

مدستی ( modesty) به معنای شرم ، حیا و محجوبیت است . محجوبیت حالتی از پوشش و رفتار جهت پرهیز از ترغیب دیگران به جاذبه های جنسی است . استاندارد های حقیقی  در این زمینه بسیار متنوع هستند . سبک مدست سبکی است که افراد باید بدن خود را بسته به نوع فرهنگی که دارند از جنس مخالف بپوشانند و قوانین آن در جوامع مختلف متفاوت است . در بعضی از جوامع محجوبیت زنان را طوری در برمی گیرد که باید تمام بدن خود را بپوشانند و با مردی که از اقوام نزدیک نیست صحبت نکنند . در برخی از کشورها نمایاندن بدن به عنوان بی نزاکتی عمومی تلقی می شود و برهنگی کلی در اغلب دنیا غیر قانونی بوده و موضوعی زشت قلمداد می گردد  . این سبک علاوه بر زنان مسلمان شرقی زنان غیر مسلمان مانند مسیحیان  ، یهودیان ، ارتدکس ها ، و افرادی که در جست و جوی پوشش برای پوست خود هستند را در بر می گیرد .

سبک مدست

سبک های فشن

های فشن ( high fashion) اشاره دارد به لباس های تک دوز و گران قیمتی که از بوتیک ها خریداری شده و یا از آثار طراحان بنام در صنعت پوشاک می باشد . مشتری های این نوع لباس ها ثروتمندان هستند .

های فشن

های فشن

علاوه بر طراحی بر اساس سبک ها بعضی از طراحی ها از روی آثار طراحان معروف جهان صورت می گیرد مانند سالوادور دالی و ویکتور و رولف .

سالوادور دالی نقاش سورئالیست اسپانیایی است که می گوید : هنرمند واقعی کسی نیست که الهام گرفته است بلکه کسی است که الهام می بخشد .

او قطعات بیاد ماندنی بسیاری را در دنیای مد طراحی کرده که هم اکنون نیز از آنها یاد می شود مانند کلاهی که به شکل یک کفش در سال 1937 به نمایش گذاشت و یا لباس شبی که سراسر آن چاپ خورده و کهنه به نظر می رسید .

بر اساس طرح سالوادور دالی

ویکتور و رولف را هرگز نمی توان به کار نیمه انجام شده متهم کرد در مجموعه بهار ـ تابستان آنها لباس های پفکی که یکی از آنها از روی سرشانه تا میان ران را می پوشاند می توان دید و یا لباسی که همانند یک تابلو پارچه ابریشمی که در ستون های عمودی دوخته شده و بالاتنه آن از پارچه ابریشمی توری  که با بنفش روشن و سبز تزیین شده است . تمامی لباس ها به صورت هوشمندانه و جذابی ساخته شده اند و شکل های پیازی از لایه های حلقه ای نزدیک به هم توسط تورهای ابریشمی رنگ به صورت V و R بی قاعده تشکیل شده است . ویکتور و رولف پیراهن های غیر رسمی از جنس ابریشم کشی تولید کرده اند که قسمت پشتی آنها پف دار بوده و قسمت کمر و جلو کشیده شده اند .

 




موضوعات مرتبط:طراحی,

برچسب ها : سبک،مد،طراحی،غرب،شرق,
[ 17 خرداد 1396 ] [ 13:34 ] [ saba ]

در نشست خبری ششمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر امروز( شنبه) با حضور رئیس اتحادیه پوشاک تهران و اصحاب رسانه در محل تالار وحدت برگزار شد. حمید قبادی، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس گفت: فراخوان ششمین جشنواره مد و لباس فجر برای اولین بار در اذر ماه آماده شد که در نوع خود اتفاق جدیدی بود. برای آماده ساختن فراخوان با بیش از 50 نفر از اساتید این حوزه و انجمن‌ها و تشکل‌های مد و لباس مکاتبه و نظرات آنها اخذ شد که خوشبختانه بسیاری از نقطه نظرات کارشناسان مورد استفاده قرار گرفت.

وی ادامه داد: ششمین جشنواره مد و لباس فجر شامل 8 بخش است که اولین و مهمترین بخش که مأموریت اصلی کارگروه ساماندهی مد و لباس نیز بر آن تأکید دارد بخش طراحی است. مسابقه طراحی امسال شامل چند بخش است و یکی از ویژگی آن نسبت به سال‌های قبل کاربردی شدن لباس‌ها در بخش مسابقه است.

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس افزود: یکی از بخش‌های مسابقه طراحی پارچه است که از مأموریت‌های مستقیمی است که در قانون ساماندهی مد و لباس به آن اشاره شده است در بخش طراحی پارچه بیش از 300 درصد نسبت به دوره قبل افزایش تعداد آثار را داشته‌ایم و حدود بیش از 310اثر را در اولین دوره از جشنواره شاهد بودیم که به دبیرخانه رسید و این نشان‌دهنده اهمیت موضوع پارچه با مبنا و پایه و طراحی ایرانی است.

قبادی با بیان اینکه طراحی کیف و کفش بخش دیگری از این جشنواره است،‌گفت: در این زمینه نیز تعداد آثار قابل توجهی به دستمان رسیده،  بخش طراحی زیورآلات نیز در این دوره از جشنواره مورد توجه ویژه قرار گرفته است چراکه طراحی جواهرات و زیورآلات از موضوعات مهمی که باید در مد ایرانی و اسلامی گنجانده شود تا شاهد نماها و نشانه‌هایی که وارد فرهنگ ما می‌شود و هیچ تطابقی با فرهنگ ما ندارد،‌نباشیم. از سال گذشته مسابقه طراحی زیورآلات را به جشنواره اضافه کردیم و امسال نیز بیش از هزار اثر به این جشنواره رسید که در نوع خود کم‌نظیر است.

وی یکی دیگر از بخش‌های مهم جشنواره مد و لباس فجر امسال را مسابقه طراحی زنده لباس دانست و افزود: این مسابقه از سال گذشته به جشنواره اضافه شد و در این بخش سه ژانر لباس را خواهیم داشت، گروه اول لباس اجتماع بانوان، گروه دوم پیراهن مردانه و گروه سوم محصولات عفاف و حجاب که طراحان در این سه زمینه با هم به رقابت خواهند پرداخت.

قبادی افزود: دو روز اول مسابقه به طراحی لباس اجتماع بانوان، دو روز دوم به طراحی لباس مردان و دو روز سوم مخصوص لباس عفاف و حجاب خواهد بود که حدود 90 گروه برای دو روز اول ثبت‌نام کرده‌اند و هر گروه شامل طراح، الگوساز و دوزنده است که در نهایت طراح برگزیده در این بخش‌ها انتخاب خواهد شد برای گروه‌های دوم و سوم نیز 40 گروه ثبت‌نام کرده‌اند و خوشبختانه شاهد رشد چشمگیر تمام بخش‌ها و مشارکت قابل توجه طراحان برای شرکت در این مسابقه هستیم.

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس اظهار داشت: بیش از 5200 اثر به دبیرخانه ششمین جشنواره مد و لباس فجر رسیده است که در این تعداد رشد کیفی قابل توجهی را شاهد هستیم.

قبادی گفت: بخش علمی و دانشگاهی بخش دیگری از جشنواره سال جاری است که بیش از 190 مقاله، پایان‌نامه و طرح پژوهشی را در این بخش دریافت کرده‌ایم خوشبختانه دانشگاه‌ها به سمت نیازمحوری در حال حرکت هستند و سمت و سوی پایان‌نامه‌ها در جهت پاسخ به نیازها است. امسال مقالات میان‌رشته‌ای را نیز به جشنواره اضافه کرده‌ایم و موضوعاتی مانند انضباط اجتماعی، اقتصاد مقاومتی، رنگ در لباس و روانشناسی لباس را نیز در بخش مقالات گنجانده‌ایم. همچنین 32 نشست تخصصی نیز در این جشنواره برگزار خواهد شد.

وی اظهار داشت: بخشی که بسیار باعث خوشحالی برگزارکنندگان جشنواره مد و لباس امسال شده است بخش کودک و نوجوان است که با استقبال بسیار خوبی مواجه شد به گونه‌ای که بالغ بر 350 اثر در بخش کودک و نوجوان به دستمان رسیده است که تعداد این آثار به گونه‌ای است که ظرفیت برگزاری نمایشگاه مجزا در این زمینه را دارد و امیدواریم برای سال 96 بتوانیم نمایشگاه مستقل لباس کودک و نوجوان را برگزار کنیم.

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس در خصوص بخش بین‌الملل جشنواره مد و لباس فجر گفت: 4 روز آخر جشنواره بخش بین‌الملل را شاهد خواهیم بود که در این بخش دو غرفه از کشور فرانسه،‌کشورهایی مانند ویتنام، تونس، مراکش و نمایندگانی از روسیه شرکت خواهند داشت که بیشتر در بخش محتوایی فعالیتشان را ارائه می‌دهند.

قبادی افزود: برخی از برندهای خارجی علاقه‌مند بودند تا در این جشنواره شرکت کنند اما کارگروه با آنها موافقت نکرد که کاملا هدفمند و هوشمندانه بود چرا که ما معتقد هستیم نباید از ظرفیت ارائه لباس‌های ایرانی و اسلامی برای معرفی برندهای خارجی استفاده کنیم.

وی تصریح کرد: رونمایی از سند لباس حلال در افتتاحیه بخش بین‌الملل جشنواره انجام خواهد شد، خوشبختانه مد و لباس ایرانی و اسلامی در حال فراگیر شدن است و باور ملی در حال شکل‌گیری است در همین راستا استان‌های بسیاری در زمینه برگزاری جشنواره پیش‌قدم شده‌اند و امیدواریم تا پایان سال تعداد جشنواره‌های استانی به 52 نمایشگاه برسند و همزمان با ششمین جشنواره مد و لباس فجر در تهران 15 نمایشگاه استانی را نیز خواهیم داشت.

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس در خصوص عرضه محصولات ایرانی و اسلامی گفت: علاوه بر تهران در 10 استان دیگر  عرضه محصولات ایرانی و اسلامی را خواهیم داشت که این فروشگاه‌ها با پوستر مشترک مشخص می‌شوند از این تعداد 500 فروشگاه در تهران و 2 هزار فروشگاه در سراسر کشور خواهد بود.

قبادی ادامه داد: بخش صنعت شامل پارچه ایرانی و بخش مسابقه لباس مردان است که تلاش شده است از طرفیت‌های ایرانی در این زمینه استفاده شود و ارتباطی میان اجزای تولید‌کننده لباس برقرار شود. ششمین جشنواره مد و لباس فجر 3 تا 10 اسفند ماه در سه نقطه تهران شامل تالار وحدت، برج آزادی و برج میلاد برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: بخش ویترین ملی را امسال در تالار وحدت و برج میلاد خواهیم داشت که ظرفیت و توان تولید داخلی را به نمایش می‌گذارند در بخش ویترین ملی 18 مجموعه دیگر به جزء مجموعه‌هایی که سال گذشته معرفی شده‌اند به نمایش در خواهند آمد همچنین در برج میلاد 25 برند امکان عرضه و نمایش محصولاتشان را خواهند داشت. همچنین موضوع با افتخار ساخت ایران که با همکاری اتحادیه پوشاک آغاز شده است 450 لوح این نشان در جشنواره مد و لباس امسال تحویل اعضاء داده خواهد شد.

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس در خصوص استفاده از لباس‌های ایرانی و اسلامی و ترویج آنها توسط هنرمندان گفت: هم اکنون اکثر هنرمندان یک طراح را در کنار خود دارند و با شاخص‌های کلی که در اختیار طراحان گذاشته شده است سعی می‌کنند برای طراحان لباس‌هایی را منطبق با اصول طراحی کنند که خوشبختانه این شاخص‌ها امسال به صورت دقیق و جزئی‌تر پیش‌بینی و ابلاغ شده است به گونه‌ای که شاهد بودیم امسال پوشش و لباس هنرمندان در جشنواره فیلم فجر ارتقای قابل توجهی نسبت به سال گذشته پیدا کرده بود شاید تنوع رنگی لباس هنرمندان کم بود اما بر اساس طراحی حرفه‌ای پیشرفت خوبی کرده بود.

قبادی افزود: کارگروه ساماندهی مد و لباس این آمادگی را دارد که اگر گروه‌های مرجع درخواست داشته باشند با آنها همکاری در زمینه طراحی لباس‌های ایرانی و اسلامی داشته باشند گروه‌های مرجع مانند هنرمندان، ورزشکاران، فوتبالیست‌ها و رجال سیاسی و خانواده‌هایشان در این گروه قرار می‌گیرند.

وی در خصوص برگزاری شوی زنده لباس، گفت: حذف این موضوع را در کشور اعلام کرده‌ایم چرا که به اعتقاد ما انجام و عدم انجام هر کاری نیاز و ضرورت به اتکای قانون دارد تصور ما این بود که با اسناد و مدارک موجود این موضوع قابل انجام است اما در گام‌های بعدی متوجه شدیم که در اسناد بالادستی نفی این موضوع وجود دارد و اتفاقات و حواشی که برای این موضوع به وجود آمد و ورود جدی تهاجم فرهنگی در این بخش باعث شد از اجرای آن منصرف شویم.

 در ادامه این نشست ابوالقاسم شیرازی رئیس اتحادیه پوشاک در خصوص قیمت بالای محصولات مد و لباس ایرانی و اسلامی گفت: لباس‌های وارداتی که از اروپا و ترکیه وارد کشور می‌شود با قیمت‌های بسیار بالا به فروش می‌رسد که البته بالا بودن قیمت محصولات ایرانی و اسلامی باید با راهکارهایی تعدیل و قابل دسترس برای عموم شود. در بخش‌هایی مانند مالیات، بیمه و تأمین اجتماعی دولت برنامه‌هایی دارد تا از تولیدکننده حمایت کند و در حوزه پارچه نیز تلاش شده است تولید‌کننده‌ها بتوانند از پارچه‌های داخلی استفاده کنند.

رئیس اتحادیه پوشاک تهران خاطر نشان کرد: بر اساس تصمیمی که اخیراً در وزارت صنعت، معدن و تجارت گرفته شد تصمیم گرفته شده است که از ورود کالاهای خارجی به کشور به صورت جدی جلوگیری به عمل آید و کلیه واردات پوشاک باید از طریق نمایندگی شخصیت‌های حقوقی ثبت و سفارش شود هم اکنون شاهد هستیم بخشی از محصولات به صورت غیرمجاز وارد کشور می‌شود که ممکن است حتی فرار مالیاتی داشته باشند تلاش ما این است که با ممانعت از فعالیت این گروه و حمایت از تولیدکنندگان هزینه‌های تولید را کاهش دهیم تا محصولات قابل دسترس برای عموم باشد.

وی همچنین در خصوص استفاده از لباس‌های ایرانی اسلامی توسط هنرمندان و رجال سیاسی گفت: دستورالعملی از سوی کارگروه ساماندهی مد و لباس تهیه و به تمام سازمان‌ها ابلاغ شده است مبنی بر اینکه تمام هنرمندان، هنرپیشه‌ها و رجال سیاسی با هر فردی که در نهادی مسئولیت دارد باید از پوشش‌های ایرانی و اسلامی استفاده کند. همچنین تک تک تولید‌کننده‌ها و فروشگاه‌ها در بخش تولید و عرضه باید مطابق همین استانداردها محصولات خود را تولید کنند.  حتی در تبلیغات محصولات نیز باید این موضوع لحاظ شود.

 




موضوعات مرتبط:جشواره مد ولباس,

برچسب ها : جشنواره،مد،لباس،حجاب،برند,
[ 26 آبان 1396 ] [ 13:32 ] [ saba ]

 

چند سال اخير مطالب و اخبار مختلفي در رابطه با پوشاك ، پوشش ، مد اسلامي و حجاب شنيديم

هر ساله با گرم شدن تدريجي هوا ، بحث گشت هاي ارشاد مطرح ميشد  ..

اخبار مختلفي در جرايد چاپ مي شد ، خوراك براي رسانه هاي غربي و دشمنان فرهنگي فراهم ميشد و سيل

حملات و بمباران تبليغاتي شروع ميشد ، از بي ربط ترين كليپ ها و مطالب و عكسها استفاده ميكردند كه تا چهره

نيروي محترم انتظامي را تضعيف كنند و عده اي را تحريك كنند ...

چندي پيش پوشاكي وارداتي داراي طرح هاي در هم پيچيده پخش و به فروش رسانيده شد كه بعد از برسي هاي

دقيق مشخص شد كه آن طرح هاي به ظاهر زيبا ، حاوي مطالب موهوم و ضد ديني و اسلامي ، مخصوصا" تشيع بود كه به لطف نيرو هاي مردمي و سربازان گمنام امام زمان (عج) و پرسنل زحمت كش آگاهي شناسائي و جمع آوري شد ..

همه ي اينها به يك معني است ..  كم كاري فرهنگي ... غافل شديم .. از فرهنگمان ، از جوانان مان ، از پوشش مان ، از پوشاك مان ... كم كاري كرديم .. كوتاهي كرديم .. بخواهيم يا نخواهيم ، پوشاك فقط پوشش نيست امروزه حكم موشك قاره پيما با كلاهك فرهنگي را دارد ، در غرب سبك ترين و ضعيف ترين و پوچ ترين سبك هاي زندگي و شخصيت هاي بي محتوي و بعضا معتاد و .. ابداع كننده ي سبك خاصي پوشش شده و تصاويرشان بروي لباس ها و تي شرت ها چاپ ميشود ، اما چاپ تصوير شهداي عزيزمان ، چون شهيد باكري و همت و آويني بروي تي شرت ها ابتر ميماند و پيگيري نمي شود ... مگر نه آنكه اين عزيزان بر گردن ما حق دارند ؟ مگر نه اينكه اگر اين فرشتگان پر كشيده نبودند شايد امروز ايران هم قسمتي از قلمرو داعش بود ؟ .. قبول كنيم كه كوتاهي كرديم ...

اگر خوراك فرهنگي طبخ نكرديم ، اگر الگوي اسلامي نساختيم ، اگر كم كاري فرهنگي كرديم ، اگر مد اسلامي تعريف نكرديم اگر فرهنگ پوشاك و پوشاك ايراني را مطرح و تبيين نكرديم .. از جواني كه روزانه مورد حمله بمباران تبليغاتي غربي و رسانه هاي ملحد و شبكه هاي اجتماعي و ... است چه انتظاري داريم ؟ چه بر تن كند ؟ چه الگوئي براي خود برگزيند ؟؟؟ فرهنگ سازي آن هم در حوزه ي وسيع پوشاك به طبع يك همت همگاني را طلب  مي كند ، از ما در پوشش نيوز به عنوان كوچكترين تا وزارت ارشاد و نهاد هاي علمي ، اسلامي ، فرهنگي ، دولت و مردم خوب و عزيز .. هر كس در حد توان خود بايد بكوشد تا نقشي در اشاعه و ترويج فرهنگ لباس ، مد اسلامي و حجاب داشته باشد ، آن هم نه در حد يك علاقه .. بلكه به عنوان يك وظيفه ي شرعي و  ملي ..
 




موضوعات مرتبط:مدلباس ایرانی اسلامی,

برچسب ها : مد،پوشاک،ایرانی،اسلامی،حجاب,
[ 19 بهمن 1396 ] [ 13:31 ] [ saba ]

مردان هنگامی که سر کمدشان می روند انتخاب های استادانه ای برای پیراهن دارند. پیراهن ها معمولا برای راحتی، زیبایی و پوشش و ورزش کردن طراحی شده اند، ولی بعضی مواقع برای کارهای دیگری بیش از آنچه ساخته شده اند نیز استفاده می شوند، لباس های ورزشی به عنوان پیراهن و زیر پیراهنی ها برای بیرون رفتن از نمونه هایی از استفاده ی همه کاره لباس ها توسط مردان هستند.

انواع پیراهن مردانه,شناخت پیراهن مردانه

پیراهن های آستین بلند و یقه کوتاه گران تر و بسیار سبک و براق هستند

 

پیراهن مردانه
پیراهن های آستین بلند و یقه کوتاه گران تر هستند، این نوع لباس ها در طرح ها و رنگ های مختلفی ارائه می شوند و بسیار سبک و براق هستند که با خط های راه راه عرضه می شوند و معمولا زیر کت و شلوار و ژاکت های ورزشی به همراه کراوات پوشیده می شوند، همچنین می توانید آن را باریک کنید تا به هر اندام و بدنی بیاید.

 

شناسایی انواع پیراهن مردانه,راهنمای خرید لباس مردانه

پیراهن های اسپرت در دو نوع آستین کوتاه و آستین بلند موجود می باشند و کمی گشادترند

 

پیراهن های اسپرت
پیراهن های اسپرت در دو نوع آستین کوتاه و آستین بلند موجود می باشند و مثل پیراهن های آستین بلند هستند؛ با این تفاوت که کمی گشادترند.
این لباس ها می توانند روی شلوار جین پوشیده شوند و معمولا جایگزین لباس های گران تر که زیر کت و شلوار می پوشند؛ می شوند و تقریبا مانند مدل برخی یونیفرم ها هستند.

تکنیک های شناخت پیراهن مردانه, شناخت انواع پیراهن مردانه

پیراهن گلف هم غیررسمی و دوستانه هستند و می توان در مجالس کمی رسمی پوشید

 

تی شرت یقه دار یا پیراهن گلف
تی شرت های یقه دار آستین کوتاه یا “پیراهن گلف” هم غیررسمی و دوستانه هستند و هم می توان آن ها را در مجالسی که کمی رسمی هستند پوشید. این تی شرت ها که توسط چوگان بازهای انگلیسی و گلف بازهای آمریکایی معروف شدند، در ماه های گرم بیشتر محبوب هستند تا بقیه ماه ها. این تی شرت های یقه دار، 3 یا 4 دکمه در قسمت یقه آن دارند.

راهنمای شناخت پیراهن مردانه,راهنمای خرید پیراهن مردانه

کشباف ورزشی دارای لوگو و نماد تیم به همراه نام آن و شماره بازیکن پوشنده لباس است

 

کشباف ورزشی تیم ها
این لباس ها توسط تیم های فوتبال معروف شدند، این لباس ها دارای لوگو و نماد تیم به همراه نام آن و شماره بازیکن پوشنده لباس است، این لباس به عنوان یکی از محبوب ترین لباس های دوستانه به ویژه در مسابقات ورزشی شناخته شده است و دارای یک یقه مثل خدمه هواپیما و یا یقه هفت کوتاه است.

شناخت پیراهن مردانه, نحوه شناخت پیراهن مردانه

کشباف ورزشی دارای لوگو و نماد تیم به همراه نام آن و شماره بازیکن پوشنده لباس است

 

تی شرت
تی شرت ها جزء اصلی و ماندگار کمد لباس هر مردی هستند، این گونه تی شرت ها که یقه ای ندارند، برای این طراحی شدند که به عنوان زیرپیراهنی پوشیده شوند ولی در طول سال ها که به عنوان لباس اصلی و محبوبی پوشیده شدند، کم کم در مواد و رنگ های مختلفی تولید شدند.


قابلیت این تی شرت برای چاپ شدن هر تصویر، نام و نوشته و تبلیغاتی، آن را به یکی از محبوب ترینها بدل کرده است، این تی شرت، راحت، سبک و انعظاف پذیر است و لباسی است که می توانید برای شغل خود (اگر کاسب هستید) و برای خواب نیز استفاده کنید.

راهنمای خرید لباس مردانه,انواع پیراهن مردانه

کشباف های مردانه لباس هایی آستین بلند و بدون یقه هستند و دکمه ندارند

 

کشباف مردانه
کشباف های مردانه لباس هایی آستین بلند و بدون یقه هستند که به عنوان پولیور استفاده می شوند و دکمه ندارند، تقریبا نیمه اندامی و به طور معمول لباس های ساده و یکرنگی هستند ولی گاهی اوقات با طرح های مختلف نیز تولید می شوند.


سویشرت ها لباس هایی هستند که یقه ای مانند یقه ی خدمه ی هواپیما دارند و از مواد ضخیم تر و جاذب ساخته شده اند، گشاد هستند و بعضی مواقع با لباس های یقه دار در زیرشان پوشیده می شوند.

 

نحوه شناخت پیراهن مردانه, تکنیک های شناخت پیراهن مردانه

لباس های رسمی در مجالس عروسی و مهمانی های رسمی به کار می روند


لباس رسمی
لباس های رسمی لباس هایی بسیار متشخصانه و رسمی هستند که معمولا در زیر کت و شلوارها پوشیده می شوند، البته لباس هایی نیستند که اغلب اوقات پوشیده شوند، معمولا برای مجالس عروسی و مهمانی های رسمی به کار می روند و زیر کت پوشیده می شوند، این لباس ها دارای آستین بلند و دکمه دار هستند؛ در رنگ سفید عرضه می شوند و معمولا در قسمت جلوی پیراهن تعدادی پلیسه وجود دارد و یقه های شان را با پاپیون یا کروات می بندند.

 




موضوعات مرتبط:

برچسب ها : لباس،مردانه،پیراهن،مد،انواع,
[ 16 شهريور 1396 ] [ 13:31 ] [ saba ]

چند سالی است که صنعت مد و پوشاک ایرانی اسلامی بر سر زبان ها افتاده است و طراحان مد و پوشاک ایرانی اسلامی هر روزه مدل های جدیدی از لباس ایرانی اسلامی را روانه بازار می کنند و نمایشگاه های مد و پوشاک ایرانی اسلامی دایر می کنند. آسمونی در این مقاله در مورد صنعت مد و پوشاک ایرانی اسلامی بیشتر صحبت می کند.

صنعت مد و پوشاک ایرانی اسلامی تا چه اندازه قابل رقابت با مد روز دنیاست؟



زیرمجموعه‌های رشته طراحی مد و پوشاک ایرانی اسلامی در ایران

رشته طراحی پارچه و لباس یک‌رشته هنری کاربردی، با سه گرایش طراحی لباس، طراحی پارچه و طراحی بافت پارچه است.

دروس مشترک در گرایش‌های مختلف طراحی پارچه و لباس: مبانی هنرهای تجسمی، کارگاه طراحی پایه، کارگاه عکاسی پایه، هنر و تمدن اسلامی، آشنایی باهنر در تاریخ، آشنایی باهنرهای سنتی ایران، هندسه نقوش در صنایع‌دستی ایران، خوشنویسی و طراحی حروف، آشنایی با پارچه و لباس‌های سنتی ایران، پارچه شناسی، کارگاه طراحی بافت مقدماتی، کارگاه طراحی چاپ مقدماتی، کارگاه طراحی لباس مقدماتی، آشنایی با رشته‌های هنری معاصر، انسان، طبیعت و طراحی

دروس تخصصی گرایش طراحی لباس: تاریخ لباس در ایران و جهان، کارگاه طراحی تخصصی، کارگاه دوخت، کارگاه طرح و تهیه الگو، کارگاه طراحی لباس، انسان، طبیعت و طراحی، تحقیق (طراحی لباس)، طرح و رساله نهایی

گرایش طراحی چاپ پارچه، دروس تخصصی گرایش چاپ پارچه، پارچه شناسی تخصصی، تاریخ پارچه و نساجی، کارگاه رنگرزی، تحول صنایع‌دستی در دنیا، کارگاه طراحی چاپ، تحقیق(چاپ پارچه) طرح و رساله نهایی، گرایش طراحی بافت پارچه، دروس تخصصی گرایش بافت پارچه

رشته طراحی لباس متعلق به هر دوره‌ای که باشد و با هر تاریخچه‌ای که در کشورمان آغازشده باشد در یک مسأله قابل‌تأمل است و آن اینکه آیا بافرهنگ، هویت، ارزش‌ها و هنجارها و مهم‌تر از همه قوانین اساسی که رگه‌های اسلامی نیز دارد همخوانی دارد یا خیر؟

غیورزاده، مدرس دانشگاه علمی کاربردی می‌گوید: رشته طراحی لباس در تمام دنیا به‌صورت علمی و کاملاً اصولی دنبال می‌شود، کما اینکه در بسیاری از این کشورها دو سال ابتدایی تحصیل این رشته دانشجویان صرف آموزش طراحی به‌صورت تخصصی می‌شود و سپس وارد عرصه پارچه و مد می‌شوند.

وی درزمینهٔ همسو نبودن تدریس رشته طراحی لباس در دانشگاه‌ها و آموزشگاه‌ها بر این باور است که در دانشگاه‌ها بیشترین تأکید بر دروس نظری است، درحالی‌که در آموزشگاه‌ها به دلیل اینکه زمان کمتری نسبت به دانشگاه وجود دارد، بخش عمده کاربر روی دروس عملی است که هر دو به‌نوعی نقایص خود رادارند.

گذشته از تخصصی بودن این رشته تلفیق هنر اسلامی ایرانی با بافت و طراحی، انتخاب پارچه، چگونگی دوخت لباس و …. چگونه می‌تواند به مرحله اجرا دربیاید؟ آیا توجه به پوشش ایرانی اسلامی به‌راحتی وارد متن جامعه می‌شود یا خیر؟

islamic Iranian mode2 صنعت مد و پوشاک ایرانی اسلامی

تولیدکنندگان مد و پوشاک ایرانی اسلامی و خط قرمزها؛ دانشجویان طراحی لباس ایرانی اسلامی و باورهای قلبی

برای تولید لباس در کشور ما رعایت بسیاری از نکات پوششی مدنظر است. تولید پوشاک توسط تولیدکنندگان لباس دارای خط قرمزهایی است. بدیهی است که لباس‌هایی که در کشورهای دیگر از جمله فرهنگ پوششی است که چه‌بسا در تولید آنها معیارها و ارزش‌ها مدنظر قرار نمی‌گیرند، مورداستفاده عامه جامعه ما نیستند. اینکه ما در کشورمان تعریف درستی از پوشش‌داریم یا خیر به اعتقاد مهناز ترابیان مسئول انستیتو طراحی لباس پارچه و لباس دانشکده شریعتی این‌طور است که: «یکی از مشکلاتی که در ایران با آن مواجه هستیم، عدم تعریف خط مرزها برای تولیدکننده‌هاست. برخی گمان می‌کنند یک زن مسلمان به‌صرف اینکه یک تونیک بلند بپوشد، حجاب خود را حفظ کرده است، حتی اگر از شلوار بسیار تنگ استفاده کند. اما آیا معنی و مفهوم لباس اسلامی این نیست که فرم بدنی فرد دیده نشود؟» وی اضافه می‌کند: «اگر طراحان به خط و مرزهایی که مطرح‌شده است اعتقاد نداشته باشند و آن را در طراحی لباس رعایت نکنند، مثلاً به‌جایی می‌رسند که آستین لباس‌ها را تا آرنج طراحی می‌کنند.»

وی در این زمینه از تأثیر واحدهای درسی در رشته طراحی لباس می‌گوید: «درس «عفاف و حجاب» به‌عنوان دو واحد درس تخصصی تعریف‌شده است. از سوی دیگر دروس «فرهنگ پوشش و پوشش اسلامی» در کشورهای مختلف در مقطع طراحی پوشاک تدریس می‌شود. کتاب‌هایی نیز در این زمینه تألیف شده است که باید ترجمه‌شده و وارد دروس دانشگاهی شود. این کتاب‌ها می‌تواند منبع مهمی برای اطلاع‌رسانی و آگاهی‌دهی باشد.»

ترابیان بر این باور است که دانشجو باید لزوم حجاب را احساس کند، امری که به‌صرف گفتن درس محقق نمی‌شود. استادان دانشگاه نیز در ایجاد این علاقه و گرایش حایز اهمیت هستند. اعتقاد قلبی آنها هم در این زمینه بیش‌ازپیش مهم است.

آنچه مسئولان آموزشی کشور در ارتباط با رشته طراحی لباس و افزودن واحدهای درسی که بتواند پوشش ایرانی اسلامی را تا آنجا که ممکن است برای تولیدکنندگان لباس جا بیندازد ازجمله گام‌های اساسی و زیربنایی دررسیدن به هدف یکدست شدن این پوشش در کل جامعه است. اما آیا میان پوشش‌های ایرانی و اسلامی بالباس‌هایی که واردکنندگان لباس از برندهای مختلف دنیا انتخاب کرده و در بوتیک‌ها و فروشگاه‌های شیک و لوکس به فروش می‌رسانند رقابت وجود دارد؟ گرایش عامه جامعه به هر یک از آنها ناشی از چیست؟

آیا مد و پوشاک ایرانی اسلامی قابل‌رقابت با مد روز در دنیاست؟

در میان مردم جامعه هستند کسانی که بسیار دنباله‌رو مد بوده و به‌محض اینکه به هر طریقی از آخرین مد لباس در دنیا مطلع می‌شوند تمایل دارند آن را از آنِ خود کنند. این موضوع به جنسیت و یا گروه و قشر خاصی مرتبط نیست، بلکه تولیدکنندگان لباس در دنیا بر اساس روانشناسی رنگ، گرایش عموم مردم از سن و جنس‌های مختلف و استفاده از متدهای پیشرفته تبلیغی، مد را در جوامع سراسر دنیا شایع می‌سازند. از این گذشته، مد پدیده‌ای متغیر است که برای مدتی محدود میان افراد یک جامعه متداول می‌شود و بیشتر افراد برای به‌روز بودن خود را ملزم به پیروی از آن می‌دانند. اما آیا این مسأله در دروس تخصصی رشته طراحی لباس می‌تواند گنجانده شود؟

islamic Iranian mode5 صنعت مد و پوشاک ایرانی اسلامی

محبوبه الهی، عضو هیأت علمی دانشگاه دکتر شریعتی و فارغ‌التحصیل از مدرسه عالی مد و لباس‌زیر نظر دانشگاه برایتون می‌گوید: «پوشاک مجموعه‌ای از نشانه‌هاست که در کنار هم مجموعه‌ای منظم و واحد بر پایه ملی، میهنی، تاریخی و اسطوره‌ای را تشکیل می‌دهد. هر تکه از لباس دارای معانی خاصی است و تعریف مربوط به خود را دارد.» وی یکی از مشکلات رشته طراحی لباس را در جامعه مشخص نبودن ارزش و جایگاه این حوزه می‌داند که باعث کم‌رنگ شدن باور و اعتقاد مسؤولین نسبت به این رشته شده است.

«طراحی لباس باید متناسب با دیدگاه‌های ایرانی اسلامی باشد. توجه به شرایط اقلیمی و جغرافیایی، تناسب با دین اسلام و جامعه هدف از پارامترها و شاخصه‌های مهم و به‌روز  در طراحی لباس می‌باشد.»

اینکه توجه به معیارهای دینی اسلامی موجب ایجاد محدودیت در رشته طراحی لباس می‌شود یا خیر به نظر این کارشناس این‌گونه برشمرده می‌شود: «قوانین تبیین شده در دین اسلام در مورد لباس و رنگ بسیار پیش رو است به‌گونه‌ای که در ارتباط با درمان بعضی بیماری‌ها به پوشیدن لباس‌هایی با جنس و رنگ خاص اشاره‌شده است؛ درواقع این موضوع دست ما را بازکرده که عالمانه به بحث نگاه کنیم.» وی در این زمینه کم‌کاری طراحان ایرانی در ارائه طرح، به‌روز نبودن و عدم تحقیق و بالا بردن سطح آگاهی و نداشتن اطلاعات جامع و کافی را دلایلی می‌داند تا طراحان غربی با بهره‌گیری از ضعف و عدم توانایی ما طرح‌های خود را وارد بازار کنند.

امروزه گرایش به مدل‌های تولید خارجی و روند رو به رشد فروش لباس‌های خارجی در کشورمان تا جایی پیش رفته است که هرچند گاه یک‌بار لباس‌های خارجی در حراج‌های ۵۰ و ۷۰ درصد و فصلی خیلی خوب به فروش می‌روند. واردکنندگان لباس با برنامه‌ریزی سالانه برای خرید لباس از کشورهای هم‌جواری همچون ترکیه و دوبی به‌راحتی بسته‌های سنگین لباس را از گمرک به‌صورت قانونی و یا غیر آن وارد کرده و سود خوبی از این شیوه فروش به دست می‌آورند. پرسش اینجاست که باوجود همه توضیحات ارائه‌شده و برشمردن دلایل غافل ماندن از فرایند طراحی و تولید لباس در ایران حتی با تجهیز ساختن رشته طراحی لباس در دانشگاه‌ها به دروس پایه‌ای متناسب بافرهنگ اسلامی ایرانی در کشورمان چرا هنوز هم نمی‌توانیم آن‌چنان‌که باید فرهنگ پوشش لباس وطنی با پایه اسلامی را رواج دهیم.

دروس پایه‌ای دانشجویان طراحی لباس مد و پوشاک ایرانی اسلامی جوابگوست؟

شاید روزی برسد که موفق به رواج مد ایرانی اسلامی شویم. اما این موضوع زمانی تحقق می‌یابد که تمام تلاشمان را بکار بندیم. به دلیل ماهیت لباس و نوع پوشش ازنظر جلوه‌گری آیا هنوز هم می‌توانیم در این دنیای پرهیاهو و رنگارنگ مثلاً از پوشش اقوام ایرانی نام ببریم؟ تا آنجا که تاریخ ایران و تصاویری که از نوع پوشش در میان اقوام کهن ایرانی به‌دست‌آمده است، می‌توان دریافت این نوع پوشش بدن‌نما نبوده و از رنگ‌های طبیعی و فرهنگ اصیل ایرانی الهام گرفته بود. اما این موضوع که می‌توان با توجه به تنوع پوشش در جامعه هنوز هم بر سبک‌های پوشش سنتی نظر داشت، قابل‌تأمل است.

ربابه غزالی، عضو هیأت علمی گروه طراحی پارچه و لباس دانشگاه الزهرا (س) دراین‌باره می‌گوید: «لباس اقوام ایرانی از منظر پوشش مشکلی ندارد، اما با توجه به فضای شهری و شرایط حضور به‌ویژه بانوان در جامعه با حفظ همان مؤلفه‌ها می‌تواند امروزی شود.»

وی بر این باور است که اگر بر روی مد اسلامی کار نکنیم، در خلأ ایجادشده، کسانی که می‌خواهند هم ازنظر اقتصادی و هم ازنظر فرهنگی فضای جامعه را به‌سوی خود ببرند، جولان خواهند داد. به اعتقاد این کارشناس اکنون ما قوی کارنکرده‌ایم و این فضای خالی ایجادشده است. در این زمینه از افرادی که کار خوب ارائه کرده بودند هم حمایت نشد.

islamic Iranian mode45 صنعت مد و پوشاک ایرانی اسلامی

غزالی از واحدهای درسی که به سایر واحدهای طراحی لباس افزوده‌شده است می‌گوید و اذعان دارد: «دو واحد تئوری عفاف و حجاب کافی نیست، باید حداقل سه واحد عملی طراحی لباس ایرانی اسلامی ایجاد شود تا طراحان ما عملاً تلاش کنند لباس ایرانی اسلامی طراحی کنند.» وی در زمینه طولانی بودن کار فرهنگی می‌گوید: «کار فرهنگی درازمدت است و نباید به‌صورت فصلی دنبال شود. اگر فرهنگمان را درست کردیم، اقتصاد ما هم در این زمینه اصلاح خواهد شد؛ در جامعه ما نیاز و عطش دانستن هست، اما درست پاسخ داده نمی‌شود.

خلأ حمایت دولت از طراحان لباس مد و پوشاک ایرانی اسلامی

چه‌بهتر که نگاهی نیز به آن‌سوی مرزها بیندازیم و تنها ایران و کشوری با پوشش ایرانی اسلامی را زیر نظر نداشته باشیم. در آن‌سوی ایران و در کشوری مثل آلمان نیز با تأسیس اولین مرکز طراحی لباس اسلامی برمی‌خوریم. خانم مسلمان چچنی به نام بلقیس بخر شیوا مهاجری که حدود ۱۳ سال قبل به آلمان رفت، توانست اولین مرکز طراحی لباس زنان مسلمان در آلمان را راه‌اندازی کند. وی زمانی که در رشته طراحی لباس وارد دانشگاه آلمانی شد هیچ‌گاه فکر نمی‌کرد که روزی اولین مرکز طراحی لباس را در آن کشور تأسیس کند.

بر تن کردن لباس اسلامی که به‌عنوان پوششی کامل نه بدن‌نما بوده و نه پرزرق‌وبرق و جلوه‌گر کار مشکلی است. وی در مورد ابتکار تأسیس مرکز طراحی لباس اسلامی به خبرگزاری آلمان می‌‌گوید: «زمانی که حجاب را انتخاب کردم فهمیدم لباس‌هایی که جامع میان مدرنیته غرب و آموزه‌های اسلامی باشد را به‌ندرت می‌توان در بازارهای آلمان یافت؛ به همین دلیل برای اولین بار طرح تأسیس مرکز طراحی لباس اسلامی برای زنان مسلمان به ذهنم خطور کرد.»

وی در سال ۲۰۱۲ مرکز طراحی مذکور را افتتاح کرد و عملیات خریدوفروش آن را بر روی اینترنت قرارداد، همچنین در مارس ۲۰۱۳ اولین نمایشگاه لباس اسلامی را در تاریخ آلمان برگزار نمود. مسأله زمانی اهمیت پیدا می‌کند که بدانیم اکثر زنانی که از لباس اسلامی استفاده می‌کنند مسلمان نیستند، بلکه جدای از جنبه دینی، لباس‌های بلند و غیر بدن‌نما آنها را به خود جلب می‌کند.

پس پوشش اسلامی تنها تولید پوششی نیست که زنان مسلمان آن را به تن کنند، بلکه با توجه به فطری بودن بخشی از فرهنگ انتخاب لباس این موضوع که تمام زنان دنیا از پوششی که بتوانند با آن به‌راحتی در مجامع و محافل ظاهر شوند، بدون اینکه نگاه‌های مغرضانه را به‌سوی خود جلب کنند و راحت باشند خوششان می‌آید. مگر اینکه زن بودن و پوشیده بودن مدنظر نباشد. بنابراین اگر تعریف درستی از پوشش داشته باشیم و به فرهنگ پوشش را با توجه به معیارها و ارزش‌های انسانی حاکم در جامعه معتقد بوده و سعی بر رواج دادن آن داشته باشیم در هر جایگاهی چه دانشجوی رشته طراحی لباس، چه استاد این رشته و چه تولیدکننده لباس می‌توانیم حتی در برگزاری نمایشگاه‌های مد و لباس آن‌چنان تأثیرگذار باشیم که نظر دنیا را به‌سوی خود جلب کنیم.

islamic Iranian mode1 صنعت مد و پوشاک ایرانی اسلامی

این موضوع به حمایت دولت و آموزش عالی در این قضیه نیز مرتبط است. با توجه به گفته رییس انستیتو طراحی پارچه و لباس دانشکده شریعتی «بچه‌های طراح و طراحان جوان ما خوش‌فکر و خلق هستند، اما حمایت‌کننده ندارند. طراح با استفاده از رنگ و برش و با در نظر گرفتن تمام مؤلفه‌های اسلامی طرحی را ارائه می‌کند، این طرح از سوی تولیدکننده موردقبول قرار نگرفته و عنوان می‌شود چنین طرحی خریدار ندارد. دولت هم حمایتی نمی‌کند و فقط به برگزاری جشنواره‌ها آن‌هم با بودجه‌های کلان اکتفا می‌کند. اما متأسفانه تغییری ایجاد نمی‌شود.

درنهایت

باوجود مشکلات آموزشی در کشورمان که رشته طراحی لباس را نیز در برگرفته است، اعم از کمبود واحدهای درسی متناسب بافرهنگ ایرانی اسلامی و اعتقاد مسئولان آموزشی به پر کردن این گَپ تحصیلی، اجازه دادن به هر تولید‌کننده‌ای که عالم به رشته طراحی و تولید لباس نیست به بازار تولید می‌تواند آفت باشد.

این دلیل که پارامترهای طراحی لباس تنها برای تولید لباس برای کسب سود نیست مهم‌ترین دلیل برای نپذیرفتن هر طرحی با توجه به عدم تناسبش با الگوهای جامعه است. از سوی دیگر پوشاک و مدهای اسلامی نیز باید جوابگوی سلیقه و گرایش مردم به انتخاب آنها به‌عنوان پوشش اصلی باشد. پیشرفت و موفقیت طراحان ایرانی زمانی محقق می‌شود که به امر طراحی و تولید لباس‌هایی منطبق بافرهنگ ایرانی اسلامی تمرکز شود. این موضوع تنها باوجود یک‌دست صدا ایجاد نمی‌کند. باور و اعتقاد مسؤولین نسبت به رشته طراحی لباس نیز خالی از اهمیت و توجه نیست.




موضوعات مرتبط:صنعت مد,

برچسب ها : صنعت،مد،ایرانی،اسلامی،پیشرفت,
[ 7 مهر 1396 ] [ 13:30 ] [ saba ]

اگر خلاق و عاشق مد هستید، این کار مناسب شماست.

طراحی مد، هنر استفاده از طراحی و زیبایی شناسی در تولید پوشاک، کیف،کفش و زیورآلات است. طراحی مد متاثر از فرهنگ‌ها و آداب و رسوم جوامع مختلف بوده و به اندازه همین تفاوت‌ها دارای تنوع بالایی است. تاریخچه رسمی طراحی مد و لباس به ابتدای قرن نوزدهم زمانی که طراحان به طراحی لباس برای مجالس اشرافی می پرداختند بر می گردد.

به هنرمندانی که در عرصه پوشاک، کیف، کفش و... با طرح‌های ابداعی‌شان تاثیر بسزایی در صنعت مد در یک دوره خاص زمانی دارند، «طراح مد و لباس» گفته می‌شود. طراح مد و لباس مدل های لباسها، کفش ها، کیف ها و ... را طراحی می کند. طرح های او یا بدیع و نو بوده و یا اینکه با تغییر در طرح های موجود در بازار بوجود آمده است. هر طراح مد و لباس حرفه ای معمولا در بخش خاصی تخصص دارد مانند لباس های مردانه، لباس های زنانه، لباس های ورزشی و....

طراح مد و لباس باید دید خوبی نسبت به رنگ ها و اشکال داشته و در هنر دوخت و برش متبحر باشد. او باید از آخرین تحولات و تغییرات در دنیای مد اطلاع داشته و جامعه خود را به خوبی شناخته و از نیاز و علایق آن آگاه باشد تا بتواند متناسب با نیاز و علایق آنها مدهای زیبا و مورد پسندی را ارائه دهد.

طراحی مد لباس مجتمع فنی تهران

برخی از طراحان مد و لباس به صورت فردی و برخی به صورت گروهی و تیمی کار می کنند. مشتریان آنها متفاوت هستند. گاهی یک فرد خاص (مانند یک بازیگر، ورزشکار، سیاستمدار و...) به صورت دوخت سفارشی و گاهی عموم مردم، مشتریان آنها می باشند. طراح مد و لباس معمولا در کار خود با کارشناسان فنی مربوطه و با تولید کنندگان ارتباط کاری نزدیکی دارد.  برخی از طراحان لباس وارد حوزه سینما وتلویزیون شده و به طراحی لباس برای بازیگران می پردازند.

طراح مد و لباس اگر در استخدام جایی باشد، مطابق با ساعت کاری معمول فعالیت می کند. ولی طراحان لباس مستقل ساعت کاری معین و منظمی ندارند. آنها گاهی باید ساعت ها به صورت فشرده کار کنند تا بتواند طبق زمانبندی سفارشات مشتریان را تحویل دهند.

محل کار طراح مد و لباس معمولا در دفاتر کاری یا کارگاه ها می باشد ولی گاهی باید برای ملاقات با تولیدکنندگان یا مشتریان خاص نزد آنها رود. طراح مد و لباس در صورت لزوم برای رسیدن به ایده های جدید، آگاهی از علایق افراد و  دیدن جدیدترین مدها باید به گالری های هنری، نمایشگاه های مد و لباس و سایر مکان های مرتبط در کشور و یا حتی سایر کشورها برود.

 شغل طراحی مد و لباس در کشور ما هنوز به درستی تعریف نشده و  تولید کنندگان پوشاک و مسئولین دولتی به اندازه کافی به آن بها نمی دهند. در کشورهای غربی این شغل یکی از مهم ترین و پردرآمدترین مشاغل محسوب شده و تبدیل به یک صنعت شده است. در ایران به دلیل وجود محدودیت های دینی در بحث پوشش، وجود طراحان مد و لباس توانمند که بتوانند متناسب با فرهنگ و آیین ما طرح های نو و جذابی را ارائه دهند، بسیار ضروری است. البته طراحان و شرکت های طراح معدودی در کشور فعالیت می کنند، اما نسبت به نیاز بازار ایران و طرح های متنوع و جذابی که از سوی سایر کشورها وارد کشور ما می شوند، بسیار محدود و ناکافی هستند.

در سال های اخیر نمایشگاه های مختلف مد و لباس در ایران برگزار شده است که متاسفانه فاصله زیادی با نیازهای موجود در بازار مد کشور داشته اند. در بسیاری از آنها محصولات ارائه شده، به نمایش چند مدل چادر و مانتوی محدود خلاصه شده است. بخش بزرگی از بازار مد و لباس در دنیا به پوشاک مردان، کودکان، کیف و کفش، زیورآلات و ... مربوط می شود که تقریبا همه آنها در بازار مد و لباس داخلی، نادیده گرفته شده اند.

 در ادامه با وظایف، دانش و مهارت مورد نیاز، تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل، بازارکار و فرصت شغلی، میزان درآمد طراح مد و لباس و برخی از طراحان مد و لباس معروف و موفق آشنا می شوید.

 
وظایف طراح مد و لباس

    تحلیل و پیش بینی علایق و سلایق آینده مردم در حوزه نوع پارچه ها، رنگ ها و اشکال

    کشیدن طرح های لباس ها، کفش ها و ... به صورت دستی یا با کمک نرم افزارهای کامپیوتری

    انتخاب رنگ، پارچه، لوازم تزئینی و سبک مناسب برای هر طرح

    تهیه نمونه های اولیه

    تخمین هزینه مواد و تولید

    یافتن تامین کنندگان مواد اولیه

    نظارت بر تولید طرح ها

    ارائه نمونه ها به افراد و مراکز مرتبط مانند سرمایه گذاران، تولید کنندگان و...

 
دانش و مهارت مورد نیاز

    طراح مد و لباس مسیر ایرانیخلاقیت – از عناصر اصلی برای رسیدن به ایده ها و طرح های جدید، داشتن خلاقیت است.

    دید مناسب نسبت به رنگها، زمینه ها و اشکال

    اطلاع از ویژگی های مواد، پارچه ها، چگونگی کاربرد آنها و فرایند تولید انواع پوشاک

    مهارت های طراحی و  فنی مانند دوخت و برش

    مهارت های ارتباطی مناسب و توانایی بررسی گرایش ها و تمایلات مشتریان

    توانایی استفاده از برنامه های طراحی کامپیوتری

    توانایی کار تیمی – برای همکاری با تولید کنندگان، مشتریان و...

    شم تجاری – به خصوص برای طراحانی که به صورت آزاد و مستقل کار می کنند.

 
تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل

برای ورود به این شغل، علاقمندان باید دانش و تخصص لازم را کسب کنند. بنابراین می توانند یا در رشته های مرتبط موجود در دانشگاه های کشور شامل طراحی لباس در علمی و کاربردی و طراحی لباس در گروه هنر تحصیل کنند و یا در آموزشگاه های آزاد دوره های طراحی مد و لباس را بگذرانند.

دانش آموزانی که به این شغل علاقه زیادی دارند، می توانند پس از گذراندن سال اول متوسطه وارد رشته طراحی و دوخت در فنی و حرفه ای شوند و در صورت تمایل در دانشگاه ادامه تحصیل دهند.

کسب تجربه و داشتن ایده های نو و خلاقانه از مولفه های اصلی یک طراح مد و لباس موفق است.
 
 
بازارکار و آِینده شغلی طراحی مد و لباس

طراح مد و لباس می تواند در انواع شرکت های طراحی، تولید و عرضه پوشاک، کیف و کفش، زیورآلات و... استخدام شود. همچنین می تواند به صورت آزاد و مستقل کار کند. در صورت داشتن تجربه، تبحر و سرمایه کافی نیز می تواند شرکت های طراحی یا تولید لباس راه اندازی کند.

طراحان مد و لباس در کشور با مسایل و مشکلاتی روبرو هستند که برخی از آنها عبارتند از :

    نبود جایگاه مناسب و تعریف شده برای شغل طراحی مد و لباس در کشور

    نبود ارتباط مناسب بین طراحان و تولیدکنندگان

    نبود قانون کپی رایت برای طراحان

    عدم حمایت کافی طراحان از سوی مسئولان

    کپی برداری از بسیاری از نمونه کارهای خارجی برای طراحی های داخلی و بومی

    نبود امکان ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی در رشته طراحی لباس

 
در خصوص وضعیت بازارکار و میزان استخدام طراح مد و لباس در ایران آمار دقیقی در دسترس نمی باشد. با توجه به مشکلات ذکر شده در این حوزه و روند فعال روبه رشد مدها و مدل های خارجی، شاید بتوان گفت شرایط کار در این حوزه در ایران کمی سخت و نیاز به انگیزه، تلاش و پشتکار زیادی دارد. البته حمایت های سازمان ها و بخش های مسئول در این بخش، در رفع مشکلات و بهتر شدن بازارکار آن، بسیار موثر است.

وضعیت استخدام این شغل در برخی کشورهای جهان عبارتند از :

آمریکا - پیش بینی می شود بین سال های 2010 تا 2020 در آمریکا میزان استخدام طراحان مد رشدی نداشته و تغییری نخواهد کرد. این درحالی است که متوسط میزان رشد برای همه مشاغل حدود 14 درصد خواهد بود.

استرالیا - میزان استخدام در این شغل در استرالیا در بازه زمانی 5 سال گذشته در مقایسه با رشد متوسط همه مشاغل (10.2 درصد)، 27 درصد رشد داشته است. برای سال های آینده نیز میزان رشد زیادی برای این شغل در استرالیا پیش بینی شده است.

 
میزان درآمد طراح مد و لباس

طراحانی که در شرکت های خصوصی استخدام می شوند، با توجه به مهارت، تخصص، تجربه و توافق صورت گرفته با کارفرمای خود، درآمدهای متفاوتی دارند.
 

در جدیدترین پژوهش صورت گرفته توسط تعدادی از متخصصان شغلی کشور، گروه های مختلف شغلی از نظر درآمدی مورد بررسی قرار گرفته اند. بر این اساس متوسط حقوق و درآمد طراح مد و لباس در گروههای شغلی مختلف استخراج شده است.
مطابق با این تحقیق حقوق طراح لباس که به عنوان کارشناس در حوزه های مختلف مشغول بکار است، در شرکتهای کوچک به طور متوسط بین 800000 تومان تا 2700000 تومان و در شرکتهای بزرگ بین 1100000 تومان تا 3000000 تومان می باشد.

البته توجه داشته باشید که این تفاوت درآمدها به میزان سابقه کاری، تجربه و تخصص افراد، حوزه های مختلف کاری، نوع شرکت، شهر محل کار و .... بستگی دارد.

تحقیق بالا روی شاغلانی که در استخدام شرکت یا سازمانی (اعم از دولتی یا خصوصی) می باشند، صورت گرفته است. در مورد افرادی که کارآفرین هستند و کار مستقلی در حوزه تخصصی شان، راه اندازی کرده اند، شرایط متفاوت است و آنها با توجه به میزان فعالیت، تخصص، تلاش و پشتکارشان، درآمدهای متفاوتی دارند.



میزان درآمد طراح مد و لباس در برخی از کشورهای جهان عبارتند از :

آمریکا - متوسط درآمد سالیانه در سال 2010، 64.530 دلار (متوسط درآمد همه مشاغل 33.840 دلار) و مطابق با آخرین آمارها در سال 2013، 65.300 دلار بوده است.

استرالیا - میزان درآمد سالانه حدود 57.600 دلار ( قبل از کسر مالیات) می باشد.

انگلستان - میزان درآمد سالانه برای افراد تازه کار حدود 24.300 دلار و برای افراد با تجربه بین 34.000 تا 91.000 دلار و یا بیشتر می باشد. طراحان مستقل و آزاد هم با توجه به نوع کارشان، درآمدهای متفاوتی دارند.
 
 مجتمع فنی تهران
شخصیت های مناسب این شغل
در یک انتخاب شغل صحیح و درست، عوامل مختلفی از جمله ویژگی های شخصیتی، ارزش ها، علایق، مهارت ها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه و ... برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند. یکی از مهم ترین این عوامل ویژگی های شخصیتی می باشد. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است. البته هر فردی ویژگی های منحصربه فرد خود را دارد، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت هستند.

به طور کلی همیشه افراد موفقی از تیپ های شخصیتی مختلف در تمام مشاغل هستند و نمی توان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپ های شخصیتی خاصی هستند که در این شغل موفق می شوند. اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپ های شخصیتی ای که برای این شغل معرفی می شوند، عموما این کار را بیشتر پسندیده و رضایت شغلی بیشتری در آن داشته اند.

شخصیت های مناسب این شغل بر اساس شخصیت شناسی MBTI :

INFJ    این تیپ شخصیتی در خلق آثار منحصر به فرد با کمک خلاقیت و ایده های خود توانا است. او با هنر می تواند خود را ابراز و اغلب بر دیگران تاثیر بگذارد. کار به صورت مستقل و داشتن کنترل روی آن، از موارد مهم برای این تیپ شخصیتی می باشد.

ENFP  این تیپ شخصیتی از فرآیندهای خلاق و چالشی لذت می برند به خصوص اگر با دیگران در ارتباط باشند. هر چه شرایط و محیط کار منعطف تر باشد، برای آنها مطلوبتر است. آنها به تنهایی و مستقل هم به خوبی می توانند کار کنند ولی باید با دیگران تبادل نظر داشته باشند.

ISFP این تیپ شخصیتی کار با دست و استفاده از حواس پنجگانه خود در کار را دوست دارد. او به کارهای منعطف و بدور از ساختار و مقررات زیاد علاقه دارد.

 
برخی از طراحان مد و لباس معروف

فردریک ورث مسیر ایرانی
   

چارلز فردریک ورث : اولین طراح لباس جهان با دوختن برچسب نام خود به لباس‌هایی که طراحی می‌کرد زمینه ساز شروع طراحی مد در دنیا شد.

بیژن پاکزاد مسیر ایرانی
   

بیژن پاکزاد - طراح و تولیدکننده سرشناس ایرانی-آمریکایی لباس‌های مردانه و عطر و ادکلن و دارنده برند بیژن. برخی از کسانی که او برایشان لباس طراحی کرده بود عبارتند از : محمدرضا پهلوی، باراک اوباما، جورج بوش، بیل کلینتون، پوتین، مایکل جردن، تام کروز، شهرام ناظری و...

نیما بهنود مسیر ایرانی
   

نیما بهنود – طراح مد ایرانی ساکن آمریکا و طراح لباس هایی با مهرهای قدیمی و خطوط نستعلیق فارسی

پگاه انواریان مسیر ایرانی
   

پگاه انواریان – طراح مد ایرانی – آمریکایی و دارنده برند مشهور انواریان در آمریکا

ورساچه مسسیر ایرانی
   

جیانی ورساچه – طراح مد ولباس ایتالیایی و موسس و صاحب برند ورساچه

دلچه و گابانا مسیر ایرانی
   

دومنیکو دلچه و استفانو گابانا – طراحان مد و لباس مشهور آمریکایی و موسس برند D&G. برخی از افرادی که برای آنها لباس طراحی کرده اند عبارتند از : ژیسل بوندچن، مونیکا بلوچی، ایزابل روسلینی، کایلی مینوگ، نیکول کیدمن، دمی مور و ...

کاسینی مسیر ایرانی
   

سسیلیا کاسینی – دختری 10 ساله، کوچک ترین طراح مد و لباس دنیا و طراح لباس کودک

 




موضوعات مرتبط:تحصیل وآموزش,

برچسب ها : خلاق،تحصیل،شغل،مد،لباس,
[ 8 آذر 1396 ] [ 13:30 ] [ saba ]

پدیده مد موضوعی است که بسیاری تصور می کنند تنها حربه ای است برای افزایش فروش. مفهوم مد اما تعبیری پیچیده است که با فهم آن کلید انبوهی از سوالات در دست ما خواهد بود. تصوری که امروزه ما از مد داریم تصوری است که رسانه های غربی از مد برای ما ساخته اند. مد تنها مد غربی نیست، اینگونه می توان بیان کرد که پیروی نکردن از مد هم نوعی مد است. ما بخواهیم یا نخواهیم در جریان یک مد شنا می کنیم. در ادامه مطلبی کوتاه و مصور از سیر لباس در ایران ارائه گردیده است.
سیر تطور پوشش ایرانی از گذشته تاکنون
 
مدل لباس در دوره قاجار
لباس و مد در دوره قاجار
دوره قاجار
 لباس و مد قاجاریه، شاید دیرپاترین مد ایرانی در دوره معاصر باشد، نبود ارتباطات، نبود امکان تنوع در پوشاک و خصایص فرهنگی مردمان باعث شده بود ده ها سال کم و بیش یک مد ثابت در دوره قاجار تا پهلوی اول حاکم باشد.
لباس مردان در دوره قاجار چیزی بیش از این نبود؛ پیراهن زیر یا زیرپوش ـ زیرپیراهنی امروز ـ پیراهن رو، جلیقه، قبا یا جبه، شال کمر و کمربند، سرداری، عبا و شنل و کلاه معروف قجری که استوانه ای کوتاه بود.
در دوره قاجاریه، مفهوم مد برای زنان چندان معنایی نداشت، زیرا ارتباطات اجتماعی زنان بسیار محدود بود. زنان در دوره قاجار، دامن شلواری، چارقد، چادر، روبنده، پیچه یا نقاب می پوشیدند. با وقوع انقلاب مشروطه در آخرین سال های دوره قاجار موجی از مدهای اروپایی روانه ایران شد؛ مدگرایان ایرانی در این دوره، شیفته مدهای فرانسوی بودند.
 
لباس در دوره رضاشاه دهه 1320
مد و لباس در دهه ۱۳۲۰ و دوره رضاشاه
دهه ۲۰؛ لباس متحدالشکل
دهه ۲۰ شمسی را باید یک مبدا در تحول لباس و تیپ ایرانی به شمار آورد. رضاشاه در راستای برنامه های مدرنیزاسیون اجباری خود لباس «متحدالشکل» را از ابتدای سلطنت ۱۶ ساله اش در دستور کار خود قرار داد: ممنوعیت لباس قجری، ممنوعیت حجاب، اجباری شدن کت و شلوار و کلاه پهلوی و در نهایت کلاه شاپو و در یک کلام «فرنگی شدن از فرق سر تا نوک پا» در دوره رضاخان، یونیفرم های اداری و نظامی ایران از آلمانی ها کپی برداری می شد و حتی سبیل هیتلری پدیده نوظهور تیپ ایرانی در سال های قبل از شهریور ۱۳۲۰ بود که تا سال ها در فرهنگ عامه ایرانی حاضر بود.
سقوط رضاشاه و اشغال ایران توسط نیروهای متفقین، مهم ترین حوادث دهه ۲۰ شمسی است. اتفاقا هر کدام از این رویدادها، اثر مستقیم و قابل تاملی بر تیپ و لباس ایرانی داشت. در این فضا حتی در طراحی جدید لباس های نظامی ایران، کاملااز الگوی آمریکایی کپی برداری شده بود و یونیفرم های نظامیان ایرانی شباهت عجیبی به یونیفرم های آمریکایی داشت. دهه ۲۰ را می توان دهه کلاه شاپو نامید!
 
مدل لباس زمان شاه
مدل لباس در دوره محمدرضاه و پیش از انقلاب اسلامی
دهه ۵۰؛ تحول در مد ایرانی
شهرهای بزرگ به دلیل خصوصیات اجتماعی و اقتصادی و ارتباطات فرهنگی همیشه محل صدور مد و لباس به شهرهای کوچک و حتی روستاها بود. دو نیروی موثر در گسترش مد و مدگرایی، زنان و جوانان بودند؛ در دهه ۵۰ این دو نیروی موثر با تمام قوا به دنبال مد بودند، مد و لباس ایرانی در دهه ۵۰ تحت تاثیر دهه ۷۰ میلادی غرب، دچار یک تحول بزرگ شد. در دهه ۵۰، مجلات و ژورنال های غربی سهم عمده ای در مدگرایی جامعه به عهده داشتند، جریان رسمی نشریات وابسته به رژیم پهلوی ـ مثل زن روز، اطلاعات جوانان و… این موج را تقویت می کردند، از سوی دیگر گروه های پانک، هیپی ها، آرایش موی مخصوص بیتل ها، جوانان شهرنشین ایرانی را تحت تاثیر قرار داده بود.
 
مد در ایران تاریخ مد

مدی که پس از انقلاب اسلامی بوجود آمد، می توان در نوع پوشش پیش از انقلاب رهبران انقلاب اسلامی دید. مد ساده و بی آلایش.
موی بلند، عینک های فریم کائوچویی، شلوارهای پاچه گشاد، پیراهن های یقه باز و کت هایی که یقه آنها روی پیراهن پخش می شد، مهم ترین المان مدل های دهه ۵۰ بود. اگر به فیلم های دوران انقلاب نگاه کنیم، بسیاری از جوانان چنین ظاهری داشتند.
 
مد دهه 60 مد انقلابی
مد دهه ۱۳۶۰ شمسی و پس از انقلاب. این نوع مد را به جرات می توان مد انقلابی نامید.
دهه ۶۰؛ مد انقلابی
با پیروزی انقلاب اسلامی و عقبگرد مد و فرهنگ غربی در سطح جامعه و حتی در شهرهای بزرگ، فرهنگ پوشش ایرانیان نیز دچار تحول شد. میل به ساده زیستی، دوری از مد و جنگ تحمیلی هشت ساله، همه و همه باعث شد اصولامد در سال های دهه ۶۰ شمسی به حاشیه برود، لباس مردان ایرانی در این سال ها به شلوارهای پارچه ای گشاد و پیراهن های ساده تغییر یافت. لباس رسمی و اداری در این سال ها هم کت و شلوار بدون کراوات بود.
 
مد انقلابی در ایران

لباس های ساده و توجه به باطن بیش از ظاهر خود سبب شد تا نوع خاصی از پوشش پس از انقلاب بوجود آید که می توان انرا مد انقلابی نامید.
ریش و سبیل یا سبیل تک آرایش معمول صورت مردان ایرانی در این دهه بود. در دهه ۶۰، کراوات به عنوان نمادی از فرهنگ غربی به حاشیه رفت و به تیپ های خاصی از جامعه منحصر شد.
 
مد در ایران

در دهه شصت معدودی از افراد بودند لباس و ظاهر خود را با سبک و سیاق روز دنیا هماهنگ می کردند این افراد بیشتر از فرهیختگان و طبقه های بالای اجتماعی بودند.
مانتو به عنوان یک لباس ایرانی زنانه هم در کنار چادر در این دهه تن پوش غالب زنان ایرانی بود. در سال های دهه ۶۰ عملامد و مدگرایی به حاشیه رفته بود، مدپرستان معدود آن دوره که تحت تاثیر فیلم های قاچاق هندی و هالیوودی به سر و وضعشان می رسیدند، اگر پا به خیابان می گذاشتند احتمالابا برخورد گشت هایی که مسئول برخورد با مظاهر غربی و بدحجابی بودند مواجه می شدند.به طور خیلی خلاصه می توان گفت در دهه ۶۰، فکر و ذکر مردم مد نبود!
 
مد در دهه هفتاد
مد در دهه ۱۳۷۰
دهه ۷۰؛ تحول دوباره مد ایرانی(سالهای اپل(epol) و فکل(fokol))
با پایان جنگ و از میان رفتن الزامات خاص اقتصادی و سیاسی آن از یک سو و آغاز دوره تاثیر همه جانبه رسانه هایی چون ویدئو و ماهواره، دوباره موج مدگرایی در جامعه آغاز شد. کاهش سختگیری ها و افزایش واردات البسه خارجی هم در تشدید این فضا موثر بود.
دهه ۷۰ کم کم شلوارهای پارچه ای جای خود را به جین های تنگ داد و پیراهن های معمولی مردانه به تی شرت تبدیل شد، آرایشگاه های مردانه دیگر فقط وظیفه کوتاه کردن موها را به عهده نداشتند.
مدهای زودگذر و دیرگذر! مرتب به جامعه می آمد، حتی برخی سریال های تلویزیونی الهام بخش لباس و مد بودند، مثلامدل لباس شعبان بی مخ در سریال هزاردستان. باعث تولد مانتوی خفاشی یا هزاردستانی در آن سال ها شد. مدل های مختلف روسری و مانتو و تنوع در این حوزه، اتفاق مهم لباس زنانه ایرانی در دهه ۷۰ بود. در این دهه، همچنان سبیل به عنوان یک نماد مردانه جای خود را حفظ کرده بود، اتفاقی که البته خیلی دوام نیاورد!
 
مد در دهه 80 در ایران
مد در دهه هشتاد سالهای ژل، تی شریت و شلوار جین
دهه ۸۰؛ دهه اینترنت
دهه ۸۰، دهه اینترنت بود. مد و مدگرایی اگر تا قبل از آن از پنجره تنگ ویدئو و ماهواره سلانه سلانه به خانه ها و میان جوانان و مردم می آمد، حالااز بزرگراهی به نام اینترنت مستقیما به خانه ها می آمد. سرعت تحول مد در دهه ۸۰، سریع ترین دوره بود، به طوری که شاید هر سال یک مد در جامعه می آمد و برچسب «دمده» یا «از مدافتاده» به لباس های نه چندان کهنه داخل کمدها می خورد. مانتوفروشی آنقدر زیاد و متنوع بود که قیمت آن کمتر با افزایش روبه رو می شد و جزو متنوع ترین و ارزان ترین تن پوش های دهه ۸۰ بود.
در دهه ۸۰ بود که سبیل از فرهنگ مد و ظاهر بسیاری از ایرانی ها رخت بربست. در عکس های این دهه، دوباره ردپای پنهان و آشکار کراوات دیده شد، در دهه ۸۰، افراط در مد به حدی رسید که پلیس دوباره مانند سال های دهه ۶۰ به برخورد مستقیم با گونه های افراطی و ناهنجار مد و مدگرایی پرداخت. داستان مد و مدگرایی به نظر پایانی ندارد و ما در دومین سال دهه ۹۰ خورشیدی، میراث دار این فرهنگ هستیم.




موضوعات مرتبط:لباس مردانه,لباس زنانه,صنعت مد,تاریخچه مد ولباس,

برچسب ها : تاریخچه,مد,لباس,ایران,لباس مردانه,
[ سه شنبه 17 بهمن 1396 ] [ 23:12 ] [ saba ]
صفحه قبل 1 صفحه بعد
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

مجله پوشاک مد لباس کفش کیف پارچه کتونی
آرشيو مطالب
آمار و امکانات
تعداد آنلاین : 0
بازدید امروز : 2
بازدید دیروز : 6
هفته گذشته : 8
ماه گذشته : 8
سال گذشته : 80
بازدید کل : 257
تعداد پست ها : 22
تعداد نظرات : 0